^Do Góry
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6

Miejskie Przedszkole nr3

Termin konsultacji

Indywidualne konsultacje Rodziców z Nauczycielami  (prosimy o wcześniejsze uzgodnienie terminu)

Login Form

 Godło

Jadłospis

JADŁOSPIS

07.10.2019 (poniedziałek)

Śniadanie I

Chleb domowy (m. pszenna, m. żytnia)  z masłem, szynka z indyka, pomidor, kalarepka, sałata rukola, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) z mlekiem

Śniadanie II

Winogrona

Obiad

Barszcz biały (seler, śmietana 12%, m. pszenna) z ziemniakami na wywarze mięsno – jarzynowym, zielona pietruszka, ryz z jogurtem naturalnym i truskawkami, jabłko, kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Chleb graham (m. pszenna, m. żytnia)  z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem kiszonym, herbata malinowa

08.10.2019 (wtorek)

Śniadanie I

Zupa mleczna z makaronem literki  (m. pszenna, jajka)  i miodem, chleb Geparda (m. pszenna, m. żytnia) z masłem, dżem brzoskwiniowy

Śniadanie II

Rzodkiewka

Obiad

Zupa grysikowa (seler) na kurczaku z zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, schab duszony w jarzynach (m. pszenna), sałata lodowa z pomidorem koktajlowym czerwoną cebulką i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Deser z twarogu z malinami  - wyrób własny, wafelek naturalny (m. pszenna), pomarańcza

09.10.2019 (środa)

Śniadanie I

Chleb wieloziarnisty (m. pszenna, m. żytnia) z masłem, parówka z cielęciną na ciepło, ketchup, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z miodem i  cytryną

Śniadanie II

Kefir wiśniowy

Obiad

Zupa koperkowa (seler, śmietana 12%) z zacierką (m. pszenna, jajka) na wywarze mięsno – warzywnym, leczo

 z cukinii, pieczywo (m. pszenna, m. żytnia), naturalny sok gruszkowo - jabłkowy

Podwieczorek

Marchewka tarta na słodko (jogurt naturalny), bułka kajzerka (m. pszenna, m. żytnia) z masłem, bawarka (napar

z herbaty, mleko)

10.10.2019 (czwartek)

Śniadanie I

Chleb pasterski (m. pszenna, m. żytnia)  z masłem szczypiorkowym, ser żółty Salami, rzodkiewka, ogórek małosolny, kakao z mlekiem

Śniadanie II

Brzoskwinia

Obiad

Zupa kalafiorowa  (seler, śmietana 12%)  z makaronem muszelki (m. pszenna, jajka) na kurczaku z jarzynami, zielona pietruszka, kasza kuskus, klopsiki drobiowe ( m. pszenna, jajka), sos pomidorowy (śmietana 12%, m. pszenna), surówka  z kapusty kiszonej z marchewką  i cebulą, kompot truskawkowy

Podwieczorek

Budyń waniliowy  (jajka, mleko)– wyrób własny, mus porzeczkowy, pałki kukurydziane, banan

11.10.2019 (piątek)

Śniadanie I

Chleb staropolski  (m. pszenna, m. żytnia) pasta serowa z łososiem i koperkiem, pomidor, papryka żółta, herbata z dzikiej róży z imbirem

Śniadanie II

Śliwka

Obiad

Zupa szczawiowa (seler, śmietana 12%) na wywarze mięsno – jarzynowym z ryżem, zielona pietruszka, ziemniaki, kotlet jajeczny (m. pszenna), surówka z pory  z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Wafel z masą kakaową – wyrób własny, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) z mlekiem, gruszka

Produkty zapisane pogrubioną i pochyłą czcionką zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011 r. (nr 1169/2011 – zał. Nr II do zarządzenia) zawierają substancje lub są nazwami produktów wywołujących alergię lub reakcję nietolerancji.

Jadłospis może zostać zmieniony z powodu braku lub nagłego wzrostu ceny wybranego produktu. W ciągu dnia dodatkowo na życzenie każdego dziecka podawane są napoje (woda mineralna, kompot, herbata). Różnego rodzaju ciasta, naleśniki, pierogi, sałatki, surówki, pasty, budyń, kisiel to wyrób własny.

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany

hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę,
  2. maltodekstryn na bazie pszenicy,
  3. syropów glukozowych na bazie jęczmienia,
  4. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  5. żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy,
  6. żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina,
  7. całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego,
  8. mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego,
  9. fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego,
  10. estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego.
  11. serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
  1. Skorupiaki i produkty pochodne,
  2. Jaja i produkty pochodne,
  3. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
  1. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  2. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
  1. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
  1. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis l.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinensis(Wangenh.)K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queenslana (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  2. Seler i produkty pochodne,
  3. Gorczyca i produkty pochodne,
  4. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  5. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców,
  6. Łubin i produkty pochodne,
  7. Mięczaki i produkty pochodne.

         W/w wykaz jest zgodny z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011 r.(nr 1169/2011 – zał. nr II do zarządzenia) w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych.

(Dz.U. z 2014r. poz 669, z póżn. zm).

 

 

Nabór na stanowisko główny księgowy w MP3 w Nowym Sączu

Nowy Sącz, dnia 12.08.2019 r.

Działając na podstawie Ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o finansach publicznych (Dz. U. 2019 r. poz. 869) oraz Ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. 2019 r. poz. 1282)

Dyrektor Miejskiego Przedszkola nr 3

Ul. Szujskiego 16, 33 – 300 Nowy Sącz

ogłasza nabór na stanowisko pracy

Główny księgowy

Czytaj więcej...

Rekrutacja 2019/2020

 

Rekrutacja na rok szkolny 2019/2020

 

Rekrutacja do Miejskiego Przedszkola nr 3 w roku 2018/2019 odbywa się na podstawie art.30 ust. 1 ustawy z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym(j.t. DZ. U. z 2018 r., poz. 994 ze zm.), oraz artykułu 307 ust. 2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Przepisy wprowadzające ustawę- Prawo oświatowe (DZ. U. z 2017r., poz 60 ze zm.) w związku z art. 154 ust 1 pkt. 1 i art. 29 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996 ze zm.) Zarządzenia Nr 61/2019 Prezydenta Miasta Nowego Sącza z dnia 31.01.2019 r.

 

 Dokumenty do pobrania Rekrutacja 2019/2020

 

 

  

 

 

Informacja Komisji rekrutacyjnej

Informacja Komisji rekrutacyjnej z rekrutacji do Miejskiego Przedszkola nr 3 w Nowym Sączu na rok szkolny 2018/2019  

 

Komisja rekrutacyjna przeprowadziła w dniu 06.04.2018r. postępowanie rekrutacyjne do Miejskiego Przedszkola nr 3 w Nowym Sączu na rok szkolny 2018/2019.

 

Listy kandydatów zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych do Miejskiego Przedszkola nr 3 w Nowym Sączu wywieszone są na tablicy ogłoszeń na I piętrze w przedszkolu.

 

Potwierdzenia woli przyjęcia do przedszkola przez rodzica kandydata zakwalifikowanego, należy dokonać w dniach 16.04.2018r. – 20.04.2018r. do godz. 15.00 w przedszkolu.

Copyright 2013  Miejskie Przedszkole nr 3